nicecupoftea

2015-05-30
12:52:33

Inspiration

 
 
 
Jag försöker inte promota att man ska vara överviktig, utan att man ska vara nöjd med sin kropp! Att vara överviktig på grund av dålig kost och brist på motion är inte bra, men att det finns människor som är naturligt överviktiga trots bra kost och tillräckligt motion är något som inte nämns, alls. Jag är nyfiken på hur min kropp kommer reagera när jag kommer igång med träningen ordentligt. Kommer den gå ner i vikt? Kommer den stanna där den är?
 
Jag skulle vilja påstå att min grundkost är bra; jag äter i stort sett aldrig halvfabrikat eller helfabrikat (förutom när jag ibland köper färdiga vegetariska substitut för kött, t.ex. falafel), utom när jag går ut på restaurang, vilket jag gör väldigt sällan. Jag dricker bara vatten, te eller kaffe, aldrig läsk eller saft. Jag äter grönsaker, kött, kolhydrater. Visst, mina kolhydrater är sällan fullkorn.
Däremot äter jag för mycket snask däremellan, en glass där, chips här, choklad, kakor. Men jag känner spontant att om jag rör mig och äter en bra grundkost, då kommer en kaka här eller där inte spela så stor roll. När jag kan springa 5 km och ändå vara överviktig, då kommer jag visa världen att det finns faktiskt nått mellan "fet och lat" och "smal och hurtig". Jag vill visa att fastän man är överviktig så kan man ändå ha en stark kropp och äta nyttigt. Det är därför jag inte fokusera på hur många kilon jag går ner, utan jag vill bara fokusera på att må bra. Motionera bort stressen, äta så kroppen får energi och allmänt må bra och älska min kropp.